Quickstart - een vliegende start in 7 stappen
 
Het Sitebuilder pakket is gemakkelijk en het meeste wijst zich vanzelf. Met de Quickstart kun je direct met je site beginnen.
Voor meer informatie over specifieke mogelijkheden binnen het pakket verwijzen we naar de andere paginas en videos van deze handleiding.
  1.  Start je browser, wij adviseren Safari of Chrome. Edge kan ook maar is niet optimaal.

  2.  Open 2 tabbladen in je browser:
    In het eerste tabblad open je je website (www.mijnwebsite.nl) en in het tweede tabblad open je de sitebuilder van deze website (www.mijnwebsite.nl/beheer) en log je in op de sitebuilder.

    Dit werkt echt het handigst. In het 2e tabblad pas je je website aan, en in het eerste tabblad, op je website, kun je de veranderingen meteen zien. Let op: als je iets hebt aangepast moet je de website of de pagina natuurlijk wel even herladen om de wijzigingen te zien. 

  3. Ga naar Instellingen
    Hier kies je alvast een mooi lettertype voor je hele site. Je kan kiezen uit meer dan 250 lettertypes!
    Het lettertype wat je hier kiest wordt gebruikt voor je hele website en alle modules.

    Verder kies je een lettertype voor het hoofdmenu en stel je de kleuren in voor de verschillende onderdelen van je website.
    Om de wijzigingen te kunnen zien: zie stap 2: even de website openen en de pagina herladen.

  4. Paginas aanmaken en invullen
    Klik op Paginas in het hoofdmenu van de Sitebuilder en maak paginas aan. (Home, Over ons, Diensten, Portfolio, etc)
    De paginas die je aanmaakt zijn meteen als link in het hoofdmenu van je website zichtbaar.
    In het overzicht zie je de paginas die je aangemaakt hebt. Klik op Aanpassen om de pagina in te vullen met de pagina-editor.

    Naast paginas kun je Subpaginas aanmaken, die komen in het hoofdmenu onder een hoofdpagina te staan.

    Daarnaast zijn er nog Onderliggende paginas. Deze verschijnen niet in je hoofdmenu. Je kan vanuit paginas of subpaginas een interne link maken naar onderliggende paginas. Op deze manier kun je dus ontelbare paginas voor je website aanmaken.

    Zorg voor een overzichtelijke indeling, het hoofdmenu moet op 1 regel in de menubalk passen. Gebruik subpaginas en onderliggende paginas waar nodig.

  5. Handige Modules
    Naast de normale paginas beschik je ook over handige Modules te weten: Webshop, Gallery, Downloads, Links, Gastenboek, Mailinglist, Blog, Contactpagina met contactformulier een Google maps kaartje en routeplanner. Deze modules kun je allemaal met één klik aan- en uit zetten. Ga naar Modules in het hoofdmenu. Hier kun je kiezen welke modules je wil inschakelen voor je website. Tevens kun je hier alle modules beheren. Beheer van de modules spreekt grotendeels voor zich. Voor meer details: zie de rest van deze handleiding.

  6. De Mobiele website activeren
    Steeds meer mensen zullen jouw site met hun smartphone bezoeken. En als je zelf wel eens surft met je telefoon dan heb je vast wel gemerkt dat lang niet alle sites handig en overzichtelijk werken op zo'n klein schermpje. Daarom sturen we mobiele bezoekers door naar een geoptimaliseerde mobiele site.

    Alle modules zijn al geoptimaliseerd voor de mobiele site. Daar hoef je dus verder niets aan te doen.
    Mobiele paginas moet je echter wel eventjes apart aanmaken.

    Ga onder Paginas naar Mobiele Paginas. Hier kun je paginas voor je mobiele site aanmaken en invullen. Bepaal eerst welke informatie je een mobiele bezoeker wil voorschotelen. In veel gevallen is een ingekorte versie van je desktop paginas een goed idee. Uiteraard kun je teksten uit je reguliere site kopieren en plakken in je mobiele paginas. Zie de F.A.Q. van deze website voor een video over hoe je het beste mobiele paginas kan opmaken.

    Als je klaar bent met het maken van de mobiele paginas ga je naar Instellingen. Bovenin zie je staan: Smartphone gebruikers doorsturen naar mobiele site? Deze zet je op Ja. Klaar. Bezoek je site nu maar eens met je smartphone en voila: Je mobiele website!

    Bekijk de video: Mobiele website maken

  7. Header / Bovenbalk voor je website
    Ok, dit is misschien het enige onderdeel wat je misschien beter niet zelf kunt doen...Helemaal bovenin je site wil je natuurlijk een mooie Header. Dit is een afbeelding bovenin je website.Hierin staat natuurlijk je logo (als je een logo hebt), misschien een slogan en eventueel enkele illustraties. En dan liefst in een pakkende collage.

    Kan je dat wel zelf? Om eerlijk te zijn: Lang niet iedereen. Niet iedereen is grafisch vormgever natuurlijk. Je moet echt handig zijn met Photoshop of een vergelijkbaar pakket om hier iets moois van te maken. Als je er zelf niet uitkomt, dan kun je dit wellicht uitbesteden bij een handige neef, buurman, vriend of vriendin. En als je die niet hebt dan kun je een professionele Header bestellen bij ons. Kost 40 euro, maar dan heb je ook wat. Onze headers worden geleverd met 100% niet-blij-geld-terug garantie. We pakken dan ook meteen het kleurenschema en de marges van je website mee.

    Jammer genoeg zien we nog steeds teveel sites met niet-mooie, zelfgeknutselde headers. Dat is echt zonde. Dus als het je niet lukt om iets moois te maken, laat dit dan onderdeel dan aan de pro's over. Je website wordt er zoveel mooier van! En de rest kun je echt zelf!